Utbilda dig till målare

Det är dags snart för många att fundera på utbildning på gymnasiet och är du trött på att läsa teoretiska ämnen kanske det är målare du ska bli? Jag jobbar i detta yrke och trivs alldeles förträffligt och ska berätta varför.

Igår var jag i en lägenhet i Huddinge och satte upp tapeter, veckan innan var jag i en villa och målade fasaden. I morgon ska jag måla skåpsluckor och nästa vecka vet jag inte än vad jag ska ut på för uppdrag. Med andra ord så är den ena dagen inte den andra lik och det är just detta som gör jobbet så roligt och intressant.

Man kan aldrig bli uttråkad i mitt yrke och det finns alltid nya utmaningar, man lär sig hela tiden nya tekniker. Dessutom är det ett yrke som passar bra för den som gillar att jobba självständigt och helt enkelt ta ansvar för sitt eget arbete.

Målare jobbar både inomhus och utomhus, på små och stora ytor, med pensel och roller. Många målare har även utbildning inom snickeri eller tapetsering. Som målare kan man arbeta frilansande eller anställd av en firma.

Många målare är anställda av en firma och då är det oftast större jobb som ska utföras. En del arbetar på byggarbetsplatser, andra inom industrin och några jobbar med renoveringar. Som målare kan man också välja att frilansa, då får man ofta mindre och mer varierade jobb. Man kan till exempel bli anlitad av privata personer för att måla deras lägenhet eller tapetsera deras vardagsrum.

Det finns en del fördelar med att jobba som frilansare. Man är oftast fri att bestämma sina egna arbetstider och man har större frihet i sitt arbete. Dessutom är det ett bra yrke för den som vill ha ett aktivt och varierat arbete. Så det här jobbet kanske vore någonting för dig?